Det siger eleverne

Det siger eleverne ...

“Jeg har aldrig taget en bedre beslutning”


Jens er 28 år og sprang fra et kontorjob til anlægsgartneruddannelsen.


“Jeg er kommet sent ind i anlægsgartnerfaget, men aldrig har jeg taget en bedre beslutning. Med en baggrund i kontorjob er der intet federe end hver morgen at kunne stå op til en ny og anderledes dag udendørs”.
“Der er aldrig to dage der er helt ens, for vejr, opgaver og udfordringer ændrer sig fra opgave til opgave. Det, at være udendørs på alle årstider og mærke solen eller regnen, er grunden til jeg er glad for at være anlægsgartner”.

“Jeg elsker at skabe noget fra ingenting”


Martin startede i lære i januar 2018.


"Jeg startede som anlægsgartner fordi jeg altid har været praktisk anlagt. Jeg nyder at se et projekt udvikle sig fra ingenting til noget flot og brugbart, og jeg nyder at være en del af den proces”.

“Det er nogle værdier jeg virkelig oplever i anlægsgartnerfaget, om det så gælder en ny terrasse man skal lave eller om det er at puste nyt liv i en gammel have, ikke to arbejdsdage er ens, men alle er i hvert fald spændende, og så skader det ikke noget når vejret er godt oven i".

“Jeg vil ha' et alsidigt arbejde”


Emil på 22 år er igang med grundforløbet til uddannelsen som anlægsgartner.


"Min onkel er brolægger og i starten gik overvejelserne i denne fagretning, men jeg blev fanget af de mange forskelligartede opgaver som ligger i anlægsgartnerfaget, fra grøn plejeteknik til anlægsopgaver og muligheden for at arbejde kreativt med grønt miljø og byrum".

“I mit praktikforløb fik jeg mulighed for at tale med svendene om deres erfaringer med jobbet og deres glæde ved faget, var bestemt også med til at bekræfte min beslutning om uddannelsen. Jeg oplevede også hvor godt det er at arbejde i teams, hvor vi hjælper hinanden med opgaverne og hvor der er en god kammeratlig tone”.

“Jeg elsker at være udendørs”


Caroline er 20 år og i lære med speciale i plejeteknik. Hun er udlært i juni 2019.


"Jeg vil være anlægsgartner fordi jeg elsker at være udendørs, lave fysisk arbejde og at lære om de forskellige planter. I min fritid går jeg på jagt og så har jeg også hest”.

“Alt det sjove sker jo udendørs”


Katrine er 20 år og har valgt en uddannelse med speciale i anlægsteknik.


“Jeg har valgt at blive anlægsgartner fordi jeg elsker at være udendørs. Det er friskt og man sidder ikke stille - og alt det sjove sker jo udenfor. Det er sikkert derfor jeg også er spejderleder i min fritid”.
“Jeg valgte speciale i anlægsteknik, fordi jeg synes det er spændende at anlægge smukke stenbelægninger. Der er masser af variationen i hverdagen, og ikke 2 dage er ens og så har jeg bare verdens bedste kollegaer”.

“Det skulle være noget med maskiner”


Tobias er 16 år og startede i 2018 uddannelsen med speciale i anlægsteknik.


"Jeg startede i lære efter, at have afsluttet 9. klasse. Jeg kendte en del til firmaet inden jeg startede i lære, da jeg de sidste 2 år af folkeskolen havde en ugentlig praktikdag. Jeg er rigtig glad for, at arbejde i firmaet, og synes at der er mange gode kollegaer, som gerne vil hjælpe, så jeg kan øve mig i de ting vi arbejder med, når jeg er på skole. "Jeg har altid vidst, at jeg ville uddanne mig indenfor håndværkerfaget, og at det også skulle være noget med maskiner"

“Jeg valgte helt rigtigt”


Jean Valentin Pedersen er 30 år, og er netop blevet færdiguddannet med speciale i anlægsteknik.


“Jeg har været en af dem, der har været meget igennem uddannelsessystemet, da jeg aldrig har kunne finde noget der fangede mig. Efter en tur på UCC og KU, og stadig ingen idé til hvad jeg skulle lave med mit voksne liv, valgte jeg at starte på anlægsgartner-uddannelsen, da jeg altid godt har kunne lide at være ude i det fri.”

“Jeg kan stærkt anbefale uddannelsen som anlægsgartner, hvis man ønsker en alsidig hverdag, frisk luft og opgaver der udfordrer ens evne til problemløsning. Og ikke mindst hvis man ønsker en arbejdsplads, hvor man har et godt sammenhold med kollegaer”.

Links til mere information

Om anlægsgartneruddannelsen

blivanlægsgartner.dk

dag.dk


Godkendte læresteder

praktikpladsen.dk


Undervisningsministeriets uddannelsesguide

ug.dk

Du kan kontakte os på: info@blivjordensbedste.dk

Denne hjemmeside er udgivet i samarbejde mellem Danske Anlægsgartnere, 3F og erhvervsskolerne

© Copyright. All Rights Reserved.